Historik

Som du säkert förstår så levde Rüdiger (Fotta) endast för en sak, Motorcyklar. 


Eftersom han gillade att testa gränser så rådfrågades Rüdiger ofta, vad de skulle köpa för motorcykel, tillbehör eller kläder. När det var något som var fel på cyklarna så frågades Rüdiger om hjälp.

Året 1975 reste Rüdiger till Tyskland på MC semester och hamnade hos Mike Krauser där han blev involverad i 24-timmars loppet i Le Mans. Under denna tid så lärde han känna Alfred Halbfelt och Peter Zettelmeier som körde för Krauser.

Då fick Rüdiger en uppenbarelse då han insåg att han skulle bli roadracingförare.

Den följande vår införskaffade Rüdiger en ny R90-S och anmälde sig till en debutantkurs. Enda problemet var dock att Rüdiger föräldrar intalade sig att roadracing var en farlig sport. Rüdiger lyssnade såklart inte på mamma och pappa utan åkte på en mc-träff i Karlskoga och kom på fjärde plats i sitt debutantlopp.

Nu då framtiden var utstakad så skulle han köra för BMW och tillbringa sina semestrar i Tyskland hos sina vänner Alfred och Peter. Men nu uppkom än ett problem, pengar.

I slutet av säsongen -77 bestämde sig Rüdiger för att åka hem igen för att ställa upp en hylla med MC produkter i sin pappas mack.

Hösten -77 så gjorde Rüdiger lumpen, vid ungefär samma tidpunkt så körde Alfred och Peter 24-timmars loppet i Barcelona men Alfred hade inte turen på sin sida och kraschade in i en telegrafstolpe. När Alfred väl var ute från en lång tid på sjukhus så startade han en firma tillsammans med gamla racing vänner.

Det där med att tävla för BMW på den tiden var inte det roligaste då cyklarna gick sönder och hade dålig väghållning vilket resulterade i att Rüdiger satsade mer och mer av sin tid för att driva firman. Efter dessa händelser så byggdes firman på mer och mer till den butik den är idag med sin nyutbyggda butik, webbshop och anställda.